19 – 03 – 2018

Per què els sucs purs de fruita Bio són més cars?

L’oferta de sucs envasats és extensa. A les estanteries dels supermercats es troben infinitats de varietats d’aquest producte, de diferents preus, marques i en infinitat d’envasos diferents.

Però, tots son iguals? Quin és preferible escollir?

No tots els sucs son iguals.

Els sucs i nèctars que podem trobar al mercat els hem de dividir en tres categories:

 1. Nèctars
 2. Contenen 50% de suc concentrat i 50% d’aigua i sucre. Els sucres poden substituir-se total o parcialment per edulcorants. És un dels productes que mes confusió genera entre els consumidors. Segons la OCU, es tracta d’una evolució barata dels sucs tradicionals, perquè només contenen la meitat de suc i encara a base de concentrat, la resta és aigua i sucre (o edulcorant), amb els seus additius corresponents. Per tant, seria el menys saludable de tots.
 3. Suc de fruita a partir de concentrat
 4. A la cara principal de l’envàs moltes vegades figura com a suc i on es mencionen els ingredients és on es descriu el producte com a suc a partir de concentrat. En aquests sucs més del 50% és aigua afegida que el que fa és reconstruir el suc (és a dir, tornar el suc al seu estat original afegint-li el percentatge d’aigua que s’ha extret anteriorment per concentrar-lo). En aquesta procés d’evaporació de l’aigua es perden nutrients i aromes que s’han d’afegir.
 5. Suc de fruita
 6. És com el que ens faríem a casa amb un espremedora. S’obté a partir de les parts comestibles de fruites sanes i madures i no poden contenir sucres afegits. És el més semblant al suc natural. És el més saludable de tots.

Observant el mercat ens vam adonar que no hi havia un suc ecològic que cobris aquestes necessitats. Així va ser com va néixer ecoBatea. Els nostres sucs tenen el mateix sabor de la pròpia fruita i contenen fruita fresca, sana i madura 100% espremuda i premsada, sense més històries: sense sucres afegits, sense conservants, sense aigua afegida i sense addició d’aromes i polpes.

No fer servir concentrats en el procés de producció ens permet preservar l’estructura natural del suc directament espremut, així com la majoria de les vitamines i de les substàncies més beneficioses de la fruita. Per això, un suc d’aquestes característiques sí que el podem equiparar més fàcilment amb una peça de fruita.

A més dels sucs, hem aconseguit el primer refresc bio sense sucre del mercat (menys de 0,5g per cada 100ml). Es tracta d’una llimonada que no se li afegeix cap tipus d’endolcidor, només aigua i llimones espremudes.

Els sucs només els envasem en ampolles de vidre de 750ml. És l’envàs més saludable tant per nosaltres com pel medi ambient, ja que no conté cap component químic i és 100% reciclable.

 

Et vé de gust… Llimonada rosa? És una recepta molt divertida i sorprenent. Un refresc sa i natural, amb tota la dolçor de les maduixes i el toc fresc de la menta. A l’estiu podem canviar les maduixes per síndria i també queda deliciós!

Ingredients

 • · 1 ampolla de llimonada Bio ecoBatea
 • · 200 g de maduixes bio
 • · Menta fresca al gust
 • · Gel

Preparació

 • En una gerra d’un litre, posem el contingut complet de l’ampolla de llimonada Casa Amella.
 • Rentem bé les maduixes I les talles a quarts.
 • Afegim les maduixes i un grapat de fulles de menta fresca a la gerra.
 • Ho deixem a la nevera almenys durant 4 hores. És ideal preparar-ho tot la nit abans.
 • Colem la beguda o bé la servim amb algunes maduixes.
 • Afegim el gel.

Ja només ens queda gaudir-ne!

Recepta feta per @MiDietaVegana.