05 – 10 – 2017

ecoBatea, pur suc ecològic

Notícia Diari de Tarragona
La marca comercial creada per l’empresa Casa Amella de la Catalunya Central irromp en el mercat dels sucs ecològics amb èxit de vendes i posicionament en els mercats.

Amb 40.000 unitats venudes en apensa tres mesos, ecoBatea s’ha posicionat ràpidament en el mercat dels sucs ecològics a Catalunya.

Actualment disposa d’una gamma de cinc sabors, a la venda en alguns dels lineals de supermercat més concorreguts del país.
La firma, com indica el seu nom comercial, té la seva seu a la població vinícola de la Terra Alta. Allà, Casa Amella, l’empresa mare de ecoBatea, ha decidit obrir la seva segona planta, la primera exclusivament dedicada a l’elaboració de sucs ecològics de qualitat, sucs ‘sense més històries’, només fruita i res més ‘, assevera la marca.
Amb el suport d’un soci capitalista de Batea i gràcies a les bones condicions econòmiques ofertes, el 2014 van començar les obres de construcció d’una nau de 1.000 metres quadrats de superfície en un recinte de 3.000 al polígon Vall de Vinyes de l’Incasòl. Després de més de dos anys d’obres, han arrencat la producció en el primer semestre de 2017.

A la planta hi treballen tres persones, totes del territori, i compta amb una maquinària especialitzada que permet un grau molt alt d’automatització en el procés d’elaboració per busqués la màxima eficiència.
Els cinc sucs que elaboren són els de pinya, taronja, mandarina, llimona i poma. En una segona fase, propera, ampliaran gamma amb els nous sucs de raïm negre, magrana, préssec i raïm, i pera i poma.

La clau està en la qualitat de la fruita, argumenta l’administrador de ecoBatea, Dani Amella, al Diari. “El meu germà, que participa a l’empresa, va recomanar l’aposta després de comprovar l’oportunitat que existia en el sector Elaborem els sucs a partir de fruita ecològica, madura i fresca, no afegim ni aigua, ni cap altre element que normalment s’afegeixen als sucs com edulcorants o aromes. Això es transmet en el color i sobretot en el sabor dels nostres sucs “. assegura.

Proximitat i temporada
Els proveïdors de ecoBatea són de Lleida, Múrcia o de Costa Rica, en el cas de la pinya. A les Terres de l’Ebre han mantingut contactes amb la Cooperativa Agrícola de l’Aldea per sumar-se a la seva llista de proveïdors.
Quan és possible, aposten pel producte de proximitat i de temporada, “una política radical per la qualitat”, incideix l’administrador de l’empresa. Amella posa d’exemple el futur suc de magrana. “El nostre proveïdor és de la zona de Lleida, ens diu que la fruita encara és verd. Així que hem d’esperar, quan maduri al setembre iniciarem la producció. Podríem elaborar suc de magrana amb sucs concentrats, amb” pols “, però no volem, no és la nostra filosofia “, certifica.

La marca ecoBatea es dirigeix ​​al canal dels supermercats -treballen o treballaran amb Alcampo, Condis, Spar, Carrefour o El Corte Inglés a Catalunya, Andorra i la resta de l’Estat- però Casa Amella etiqueta també els sucs amb la seva marca pròpia per atendre el mercat de les botigues especialitzades, on han consolidat presència en els últims anys.
Les expectatives no poden ser més positives. Casa Amella preveu un creixement anual de la seva facturació d’un 40 per cent. La previsió pel que fa a ecoBatea és incerta, la marca és molt jove, però les previsions, apunta Amella, són així mateix postivas.

Vi vegà i ecològic
Amb l’objectiu de donar empenta a la facturació de la marca nobell, la família Amella ha decidit combinar la venda de sucs ecològics amb la de vi, elaborat a la DO Terra Alta, i que té entre les seves característiques que es tracta d’una gamma de vins ecològics i vegans.

La planta de Batea disposa d’unes oficines i una botiga on els consumidors podran adquirir directament els productes.

Del garatge al supermercat
Dani Amella va iniciar l’aventura de l’empresa Casa Amella en un garatge de Castellterçol (Barcelona) el 2002, on van començar a emmagatzemar i comercialitzar oli i olives d’agricultors de Tarragona. Dos anys més tard, es va incorporar el seu germà Xavi. El 2005 amplien l’oferta amb pasta artesana i bolets recollits al país. Tres anys més tard, és el torn de la gamma de productes amb salses, escalivada i sofregit de tomàquet. El 2010, el garatge es queda petit i es traslladen a una nau a Moià on tres anys després creen el seu propi obrador vegà i sense gluten per preparar escalivades, coure tomàquets, sofregits i cremes. La gamma creix amb llegums i cremes de verdures bio envasades en ampolles de vidre, hamburgueses de proteïna vegetal, a base de soja i seitan, i salsa de calçots bio. En 2016, traslladen la producció a Artés.

www.ecobatea.com

www.casaamella.com

https://www.diaridetarragona.com/economia/Ecobatea-Puro-zumo-ecologico-en-Batea-20170905-0013.html